Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ενημέρωση για τις δομές εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων

1) το 14ο Δημ. Σχ. Δράμας φιλοξενεί από την Δευτέρα 2 τμήματα ΔΥΕΠ .
2) από την υπεύθυνη υγείας του Νομού Δράμας ενημερώθηκαν όλοι όσοι παρευρίσκονταν στην ενημερωτική συγκέντρωση  ότι τα προσφυγόπουλα βρίσκονται σε στάδιο εμβολιασμού που δεν προκύπτει θέμα υγείας για τα υπόλοιπα παιδιά.
3) το θέμα της καθαριότητας έχει επιλυθεί προσωρινά με τις υπάρχουσες καθαρίστριες οι οποίες κάνουν ότι προβλέπεται για όλους τους μαθητές
4)στο σχολείο προς το παρόν φιλοξενούνται 23 μαθητές οι οποίοι ξεκινούν στις 2μμ και θα τελειώνουν από την επόμενη εβδομάδα στις 6 μμ
5) στα δυεπ προβλέπονται μαθητές από 6- 12 χρονών, προσωρινά μέχρι να δημιουργηθεί τμήμα στο 2ο γυμνάσιο , φιλοξενείται και παιδί 13 χρονών.
6) τα παιδιά αυτά όσο και οι εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί μπορούν να αξιοποιούν κάθε χώρο του σχολείου που κρίνουν ότι μπορεί να τους βοηθήσει στο έργο τους
7) δεν έχει δοθεί καμιά εντολή ή οδηγία αυτά τα παιδιά να μην έρχονται σε επαφή με τα παιδιά του ολοήμερου προγράμματος, αντίθετα κάθε τι που οδηγεί σε συνεργασία, αποφυγή αποκλεισμού, γκετοποίησης, ξενοφοβικής ή ρατσιστικής συμπεριφοράς είναι μέσα στα πλάισια του Αναλυτικού Προγράμματος των σχολείων και είναι θεμιτό.
8) οποιαδήποτε συμπεριφορά εκατέρωθεν εννοείται πως από την πλευρά των εκαπιδευτικών γίνεται αντικείμενο διερεύνησης του πως θα αποφυγούμε ανάλογες συμπεριφορές και θα δημιουργήσουμε συνθήκες ομαλής ένταξης .
9) διερμηνείς και ψυχολόγοι πιστεύουμε ότι θα παίξουν σοβαρότατο ρόλο στην ομαλή εκπαιδευτική και κοινωνική ένταξη των παιδιών την οποία επιθυμούμε όλοι.
10) Πιστεύουμε στην συνεργασία των γονιών εκατέρωθεν και στην καλή πίστη όλων ώστε μικροπροβλήματα αλλά και σοβαρά θέματα να λυθούν με διάθεση συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου